Челична лента

Челичната лента е добар избор за тешки апликации, а самиот избор на лента зависи од три факори:

  • Функцијата која ќе ја извршува ( зацврстување пакети, балирање, групирање, замотување, палетизирање ).
  • Карактеристиките на палетите кои се пакуваат ( тежина, стабилност, компактност, острината на ивиците на пакетите и сл. ).
  • Видот на транспорт со кој ќе бидат транспортирани производите.

Секој производ кој треба да се транспортира, треба да е соодветно спакуван, што значи посебни видот пакувања за посебни апликации. За да се оствари што подобра апликација, треба да се постигнат максимални перформанси на лентите за пакување, а за тоа да се постигне SIGNODE имаат дизајнирано автоматски машини и додатна опрема вклучувајќи метални стеги, рачни алати, пневматски алати и размотувачи. Челичната лента, својата најголема примена ја има во металната и дрво-преработувачката индустрија.

Во можност сме да Ви понудиме голем избор на ленти со различни димензии и квалитет.

Покрај тоа можеме да ви понудиме и SIGNODE челични ленти и тоа:

Apex челична лента, која е ладно валана, ниско јаглеродна челична лента, дизајнирана за средно-тешки апликации.

Magnus челична лента, која е ладно валана, средно јаглеродна челична лента, со оборени ивици, додатно термички третирана, со висока отпорност на истегнување и ударни напрегања.

image001

Челичната лента може да биде намотана на два начина:

Mill wound: лентата е повеќекратно намотана околу челична осовина со ширина 63,6 мм.

Ribbon wound: лентата е еднократно намотана, така што ширината на лентата е воедно колку ширината на котурот.

Нудиме и два типа на површинска обработка на лентата, соодветно со потребите на купувачите и зависноста од апликациите во кои се користи: лакирана, лакирана со восок и цинк и сл.

Констатно високиот квалитет ја прави челичната лентата за пакување на SIGNODE правиот избор меѓу професионалните пакувачи/купувачи.