Рачно пакување

Стандардна рачна стреч фолија

Производ Дебелина на фолијата (µm) Пред-истегнување (%) Широчина на котурот (mm) Должина на фолијата (m) Тежина на котурот (Kg) Тежина на картонската хилзна (Kg) Број на котури во палета
Standard 23 115 500 380 5.0 1.0 120

Во можност сме да Ви понудиме стреч фолија од странски произведувачи, со различни димензии и квалитет.

mima-winwrapМима филмови – пред-растегната стреч фолија

1. Blown

 • image001Ознака: WHTS3B431/600 ( BLOWN)
 • Опис: Стреч фолија без картонска хилзна
 • Дебелина: 7 µm
 • Широчина: 450 mm
 • Должина: 600 m
 • Тежина: 1,85 kg по ролна
 • Боја: транспарентна

Карактеристики:

 • Стреч фолија со квалитет А ( фолија за тутун ).
 • Висока отпорност на кинење поради остри ивици.
 • Обмотување со фолијата без додатен напор – истегнување за оптимална стабилност на палетата.
 • Штеди до 50% фолија во споредба со стандардната стреч фолија.
 • Еколошка предност заради смалувањето на картонскиот отпад.
 • Можност за примена и како машинска фолија со GIROTEC RDL 1800 машината за пакување.
 • 100% рециклирачка.

mima-3

2. Cast

 • castОзнака: WHTL3C431/600 ( CAST )
 • Опис: стреч фолија без картонска хилзна
 • Дебелина: 7 µm
 • Широчина: 450 mm
 • Должина: 600 m
 • Тежина: 1,78kg по ролна
 • Боја: транспарентна

Карактеристики:

 • Стреч фолија со квалитет Б ( валана фолија )
 • Обмотување со фолијата без додатен напор – истегнување за оптимална стабилност на палетата.
 • Штеди до 50% фолија во споредба со стандардната стреч фолија.
 • Еколошка предност заради смалувањето на картонскиот отпад.
 • Можност за примена и како машинска фолија со GIROTEC RDL 1800 машината за пакување.
 • 100% рециклирачка.

mima-winwrap3. Црна пред-растегната стреч фолија Мима Филмови

 • crna-mima-filmsОзнака: WHBS3B430/500 ( BLOWN )
 • Опис: стреч фолија без картонска хилзна
 • Дебелина: 9 µm
 • Широчина: 450 mm
 • Должина: 500 m
 • Тежина: 1,80 kg по ролна
 • Боја: црна

Карактеристики:

 • Стреч фолија со квалитет А ( фолија за тутун ).
 • Висока отпорност на кинење поради остри ивици.
 • Обмотување со фолијата без додатен напор – истегнување за оптимална стабилност на палетата.
 • Штеди до 50% фолија во споредба со стандардната стреч фолија.
 • Еколошка предност заради смалувањето на картонскиот отпад.
 • Можност за примена и како машинска фолија со GIROTEC RDL 1800 машината за пакување.
 • 100% рециклирачка.

climawrapФолија за совршена вентилација

Пред-растегнатата фолија за рачно или машинско пакување е со однаред дефинирани својства. Макро – перфорираната површина гарантира совршена циркулација на воздухот меѓу фолијата и производот, давајќи ги следните погодности:

 • Во потполност елиминира кондензација.
 • Оптимален број на дупчиња, кои обезбедуваат вашиот производ да дише.
 • Гарантиран квалитет на пакување и на температура од -300С.
 • Примена кај смрзнати и свежи производи, како и во земјоделството и производството на цвеќиња.
 • Го скратува времето на процесот на смрзнување на производите.
 • За рачно и машинско пакување.
 • 100% рециклирачка.

image003 image005 image007

 • Ознака: CHT12/400
 • Опис: стреч фолија со картонска хилзна
 • Дебелина: 12 µm
 • Широчина: 450 mm
 • Должина: 400 m
 • Тежина: 2,15 kg по ролна
 • Боја: транспарентна
Палетизирање свежи производи

Палетизирање свежи производи

Палетизирање замрзнати производи

Палетизирање замрзнати производи

Палетизирање топли производи

Палетизирање топли производи