Машинско пакување

Стандардна машинска стреч фолија

Во можност сме да Ви понудиме стреч фолија од странски производители со различни димензии и квалитет.

mima-films

Мима Филмови –  Машинска стреч фолија

Како резултат на долгогодишната работа и искуство, Мима Филмовите успеаа да создадат производ кој ги исполнува сите еколошки барања и ги задоволува целите на купувачите, а тоа е обезбедување на минимални трошоци за пакување, со максимална заштита на производите. Сите Мима Филмови се 100% рециклирачки и ги исполнуваат сите европски директиви за управување и справување со отпадот. Во можност сме да ви ги понудиме следните типови машински стреч фолии со висок квалитет:

Производ Дебелина на фолијата (µm) Пред-истегнување (%) Широчина на котурот (mm) Должина на фолијата (m) Тежина на котурот (Kg) Тежина на картонската хилзна (Kg) Број на котури во палета
SX 17 17 120 500 2000 17.1 1.6 30
SX 20 20 120 500 1700 17.1 1.6 30
SX 23 23 120 500 1500 17.3 1.6 30
CX 17 17 150 500 2300 18.92 1.6 28
CX 20 20 150 500 2000 19.34 1.6 28
CX 23 23 150 500 1750 19.45 1.6 28
GP 15 15 180 500 2700 19.56 1.6 28
GP 17 17 180 500 2300 18.93 1.6 28
GP 20 20 200 500 2000 19.34 1.6 28
GP 23 23 220 500 1750 19.45 1.6 28
GP 30 30 220 500 1350 19.56 1.6 28
BS 15 15 180 500 2700 19.56 1.6 28

mima-3

mima-liteМима Lite – пред-растегната машинска фолија

Карактеристики:

 • mima-films-folijaСтреч фолија со квалитет А.
 • Висока отпорност на кинење поради остри ивици.
 • Обмотување со фолијата без додатен напор – истегнување за оптимална стабилност на палетата.
 • Штеди до 50% фолија во споредба со стандардната стреч фолија.
 • Еколошка предност заради смалувањето на картонскиот отпад.
 • 100% рециклирачка.

climawrapФолија за совршена вентилација

Пред-растегнатата фолија за рачно или автоматско ( машинско ) пакување има однапред дефинирани својства. Макро-перфорираната површина гарантира совршена циркулација на воздух меѓу фолијата и производот, давајќи ги следните погодности:

 • Во потполност елиминира кондензација.
 • Оптимален број на отвори, кои обезбедуваат вашиот производ да дише.
 • Гарантиран квалитет на пакување и на температура од -300С.
 • Примена кај замрзнати и свежи производи, како и во земјоделството и производството на цвеќиња.
 • Го скратува времето на процесот на замрзнување на производите.
 • За рачно и машинско пакување.
 • 100% рециклирачка.

image003 image005 image007