Пневматски затегнувач на лента

Овој алат е дизајниран да врши функција на затегнување, спојување без метални стеги и сечење на лентата, со што штедите на време и пари.

1. Пневматска клешта за лента

Оваа клешта му овозможува на операторот на лесен и едноставен начин да направи единечен или двоен спој на една операција, меѓу лентата и металната стега.

image034

image036

2. Пневматски комбиниран алат за пакување на рамни пакети

image038

image039

Овие алати ја користат пневматиката како извор на сила за затегнување на лентата, спојување на металните стеги и сечење на лентата. Поседуваат шаржер за сместување на метални стеги. Исто така, во понудата имаме и пневматски алати кои спојувањето го извршуваат без метални стеги и на тој начин го заштедуваат вашето време и пари.

3. Пневматски комбиниран алат за пакување на заоблени пакети

image042

image043

Пневматските комбинирани алати користат затворени метални стеги за спојување на лентата. Со помош на пневматиката се извршува затегнување, спојување со метални стеги и сечење на лентата.

image046

image047

 

 

 

 

 

 

4. Пневматска опрема

image049

Сите SIGNODE пневматски алати се опремени со спојувалка со голема брзина. Филтерот, регулаторот на притисок и резервоарот се неопходни за сите пневматски алати.

image052

Се препорачува воздушно црево, со димензии:

3.0 mm x 9.5 mm
3.0 mm x 12 mm
За работа се користи лесно пневматско масло
LS-1236, SAE30 или слично.
5. Комбиниран алат за челична лентата

Овој алат е дизајниран да извршува функција на затегнување, спојување без метални стеги и сечење на лентата, со што го заштедува Вашето време и пари.

Пневматски комбиниран алат со метални стеги

Модел Широчина (mm) Должина (mm) Вид на лента (Kg) Метална стега Вид на спојување Тежина на алатот
PNSC 2 – 58 15.90 0.43 – 0.58 Prima; Apex; Magnus 58 SPC единечно 4.3
PNSC 2 – 34 19.00 0.43 – 0.59 Prima; Apex; Magnus 34 PNSC единечно 4.3
PRHM – 34 19.00 0.64 – 0.79 Prima; Apex; Magnus 34 HOC двојно 7.3
PRHR – 34 19.00 0.64 – 0.79 Prima; Apex; Magnus 34 HOC двојно 15.4
PRHR – 114 31.80 0.64 – 0.89 Prima; Apex; Magnus 114 P двојно 15.4