Signode LBX 2000

signode-logo Signode LBX 2000 – каталог

Машина со голема брзина за пакување со полипропиленска лента. Во својата работа комбинира технологија на елиминација на грешки и самоподмачкување. Идеална е за апликации каде што се потребни големи брзини на пакувања и каде се пакетите со различни големини. Се одликува со сигурност, едноставна е за користење и има вградена ножна педала. Замената на котурот со лента се одвива брзо и едноставно.

lbx-2000

Основни карактеристики:

  • Врши автоматско пакување на пакетите со топлотно спојување на лентата.
  • Идеална е за пакување пакети со различна димензија со пластична лента.
  • Технологија на елиминирање на грешки во спојувањето.
  • Самоподмачкување.
  • Променливо затегнување на лентата, со можност за подесување.
  • Вградена ножна педала.
  • Брза и едноставна замена на котурот со лента.
  • Произведено во САД.