Signode MD 3000 TRB

signode-logo

Автоматска машина дизајнирана за вертикално пакување на палети со полипропиленска и полиестерска лента со дебелина од 9 до 13 мм. Променливата висина на главата за поврзување, овозможува и пакетите со мала висина да бидат врзани со висок степен на затегнатост на лентата. Достапна е во повеќе опции во зависност од потребата на купувачите. Рамката низ која што поминува лентата и носачот се изработени од алуминиум.

md-3000-trb

Основни карактеристики:

 • Дизајнирана за долготрајно работење.
 • Поседува PLC контролер.
 • Главата за врзување, нуди мноштво оперативни предности.
 • Врзување кратки производи без компресија.
 • Технологија на елиминирање на грешки.
 • Автоматско премотување на лентата.
 • Лесен пристап до лентата во секој момент.
 • Лесна замена на котурот со лента.
 • Автоматско внесување на лентата во резервоар.
 • Автоматско сечење и исфрлање на вишокот на лента.
 • Машината поседува целосен CE (це-е) безбедносен сертификат, како и други безбедносни функции.
 • Произведена во САД.