Батериски алати

Signode BXT

Модел Широчина (mm) Дебелина (mm) Вид Јачина на затегнување Тежина Kg Батерија Bosh
BXT2-16 9 – 16 0.51 – 1.00 PP/PET 0 – 250 3.9 14.4 v
BXT2-19 16 -19 0.76 – 1.00 PP/PET 0 – 250 2.2 2.6 v
BXT2-19 9 – 19 0.51 – 1.27 PP/PET 0 – 400 4.4 LiIon
Каталог Signode BXT 2

bxt

Комбинираниот алат за пакување со ПП и ПЕТ лента, остварува врска со помош на вибрационо заварување на лентата. Функцијата на автоматскиот циклус на вибрационо заварување на врската го убрзува процесот на пакување. Во потполно автоматизиран начин на работење, овој алат овозможува брзо и сигу
рно работење. Во полуавтоматски или рачен начин на пакување, операторот има директна контрола.

Со висок капацитет на Bosch – ови литиум-јонски батерии, кои брзо се полнат, овој алат осигурува 400 сигурни врзувања со едно полнење. Многу е едноставен за користење и неговата мобилност е најголемата предност на овој уред. Тој претставува иднина во пакувањето со пластична лента.

Основни карактеристики:

  • Лесно и едноставно ракување, со помош на две копчиња.
  • Ергономскиот дизајн го смалува заморот на ракувачот.
  • Електронска контрола на затегнување на лентата.
  • Премин од полуавтоматски во автоматски режим со притискање на едно копче.
  • Произведен во Германија.

Батериски алат – Propack H45

Модел Широчина (mm) Дебелина (mm) Вид Јачина на затегнување Тежина Kg Батерија Bosh
H45 9 – 16 0.51 – 1.05 PP/PET 22 – 220 4.5 14.4 v

h45Комбиниран алат за пакување со ПП и ПЕТ лента, кој остварува врска со помош на вибрационо заварување на лентата. Функцијата на автоматски циклус на вибрационо заварување на врските го забрзува процесот на пакување.

Основни карактеристики:

  • Заварување на лента со вибрационо заварување.
  • Електронска контрола на затегнување на лентата.
  • Полнач за брзо полнење.
  • Произведен во Тајван.